foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
matek házi, függvénytábla, szendvics, üdítő, tornacucc, szódoga, puszi

Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskola

Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum

Harmadik alkalommal népesült be a Szombathelyi Szolgáltatási és Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szokatlan, éjszakába nyúló időpontban. Délután 6.00 és este 10 óra között nyílt alkalom – rendhagyó módon – az intézményben elsajátítható szakmák megismerésére, megismertetésére.

A rendezvény egy olyan tárlatmegnyitóval vette kezdetét, amely a művészi értékmentés szép példája. A válogatás a Savaria Múzeumban korábban kiállított, majd lebontott „Fényérzék/ Személyes” anyagból került az iskolába. Az Oladi Középiskola méltó helyet és funkciót talált az igényes képanyag számára, melyre Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója is kitért avató beszédében.

Az ünnepélyes megnyitó után az érdeklődő, leendő szakgimnazisták és szakközépiskolások nyolc érdekes állomás meglátogatása során tehették próbára ügyességüket és meglévő ismereteiket, illetve bővíthették tudásukat. Készítettek kreatív textilkönyvjelzőt és vámpírfogból kulcstartót. Főztek egészséges bébiételt, játszottak papást-mamást, kipróbálták a gólyalábazást, vagy azt, hogy mennyire nem egyszerű a hangunkat kiiktatva, némán-kézzel, lábbal- megértetni magunkat. Ötleteket kaptak arra, hogyan érdemes újrahasznosítani egy megunt, kidobásra ítélt ruhadarabot. Részt vettek mentési szimulációban, megtanulták a szabályos végtagrögzítés-, gipszelés módját. Kipróbálták az aktuális trendhez igazodó smink és frizura elkészítésének fortélyait.

A színes forgatagot kitartóan végigkövetők – jól megérdemelt jutalomként – a bőségkosárból választhattak maguknak az iskola szakmakínálatához kötődő ajándékokat. Senki nem távozott üres kézzel!

Még több kép az alon.hu oldalán.

Kissé megkésve néhány kép a vetélkedőről, ahol mindkét csapatunk jól szerepelt. Gratulálunk!

2018. április 9-én (hétfőn)

16:00-tól fogadóóra

17:00-tól szülői értekezlet minden osztályba.

Minden szülő megjelenésére számítunk! Kérjük, segítsék munkánkat!

2018. március 26-án rendezték a Mezei futóbajnokság megyei döntőjét, ahol iskolánk két csapattal képviseltette magát. A Bársony Bianka, Kámán Kata, Németh Eszter, Papp Mercédesz, Rozs Rebeka összeállítású csapat a VI. korcsoport csapatversenyében a harmadik helyet szerezte meg.
Gratulálunk!

Időpont:

2018. április 13. (péntek) 18:00 – 22:00

Helyszín:

Szombathely, Simon István u. 2-6.

Programok:

Utazás a Langerhans szigetekre (mikroszkópos szövetvizsgálat)

Az érdeklődők jó felbontású mikroszkóp alatt vizsgálhatják meg a különböző szövetmintákat. Ezeket akár projektorral kivetítve az IKT táblán, nagy méretben is megtekinthetik. Biológia szakos tanári magyarázattal.

Szívbemarkoló pillanatok (szervek boncolása csak erős idegzetűeknek)

Tudtad, hogy kilencven százalékban hasonlítunk a sertéshez? Gyere, és boncolj velünk sertésszemet, sertésszívet és sertésvesét. De ha kíváncsi vagy, azt is megmutatjuk, hogy miért világít a vadak szeme a sötétben.

Neked természetes, de másnak is? (Értesd meg magad kézzel-lábbal)

Értesd meg magad a hallás- és látáskárosultakkal. Az egészségügyben dolgozók napi szinten találkoznak különböző fogyatékkal élőkkel, velük is meg kell értetni a kezelések menetét, a gyógyszerezést, a tennivalókat. Ahhoz, hogy ezt meg tudják oldani, kreativitás szükséges. Ezt demonstrálja a gyakorlat.

SOS 112 (mentési szimuláció, műseb-készítés és gipszelési gyakorlat)

Fúj, de undi! Készíts műsebeket saját magadon. Szeretsz kötni, mint a nagymamád - Gyere te is! Köss velünk! Csak egy kicsit másként. Műseb készítés, sebellátás, gipszelés. Kéz- és lábtörést! Mi ellátjuk, elsősegélynyújtási bemutató.

Játszunk papást - mamást! (kisgyermek-gondozó és nevelő tapasztalatokat szerezhetsz)

Ismerd meg a gyerekek világát! Légy te most az anyuka, apuka. Kóstolj bele a szülők világába. Nemcsak pelenkázásból áll a gyermek nevelése. A gyermek nem kicsinyített felnőtt, érző, önálló lény, aki nyitott a körülötte lévő világra.

Próbáld ki ügyességed kétkeréken, kétlábon és kétkézen!

Ügyességi sportfeladatok az egyes sportágak alapvető készségeivel. Választ ki a testhez álló sportágadat! Mozdulj ki a komfortzónádból, mozdulj ki otthonról! Válj Oladi ninjává! Akadálypálya a legügyesebbeknek.

Gyártottál már vámpírfogat? Fogtechnikai laborunkban megteheted.

Nézd meg a legalapvetőbb eszközöket, amivel egy fogtechnikus dolgozik. Ki is próbálhatod őket. Egyszerű fogtechnikai alapmozdulatokat meg is tanulhatsz. Dolgozz gyurmával, gipsszel, viasszal. Riogasd otthon a családot a végeredménnyel.

Tudod, milyen a hajad? Tudsz önállóan frizurát készíteni? Most kipróbálhatod!

Konzultáció mesterfodrászokkal és tanítványokkal a haj- és fejbőr állapotfelmérése után. Tanácsadás otthoni hajápolásra. Fejformádhoz igazodó frizura ajánlása. Kipróbálhatod magad babafejeinken fonás, hajgöndörítés témában.

Tudod-e, hogy mi a 2018-as tavaszi sminktrend? Most megláthatod, kipróbálhatod!

2018-as tavaszi sminktrendek bemutatása. Arcformához, haj- és szemszínhez tanácsadás, bőrápolási tanácsadás tinédzsereknek, arcbőr tisztítás, pattanások kezelése, különböző hatóanyagok, kozmetikumok ajánlásával.

Tele van a szekrényem, de nincs mit felvenni! Tegnap is a kedvencem volt rajtam!

Régi kedvenc ruháid felújítása, életrekeltése a tavaszi-nyári trendeknek megfelelően. Nézz körül otthon a szekrényekben, varróskosarakban, bizsus dobozokban. Szárnyaljon a fantáziád, legyél menő, az újjá varázsolt, egyedi ruhádban. Légy ÖKO tudatos a régi ruhák ötletes újrahasznosításával. Egyéni stílustanácsadás az öltözködésben.

 

Copyright © 2018 Oladi Szakképző Iskola Rights Reserved.