foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
matek házi, függvénytábla, szendvics, üdítő, tornacucc, szódoga, puszi

Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskola

Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum

Az egészség érték!

Az egészség fontosságát, „értékességét” sok magyar közmondás és szólás definiálja. Fogalma koronként változik, ami viszont állandó és vitathatatlan: életünkben rendkívül fontos és pótolhatatlan szerepet tölt be. Talán soha nem volt még ekkora „divatja”, mint napjainkban. Iskolánkban kiemelt nevelési feladatnak tartjuk e funkció hangsúlyozását. Ezért szerveztük meg azt a témanapot, ahol az egészség és mozgás kapcsolatát nyomatékosítottuk. Változatos mozgásformákat tapasztalhattak meg diákjaink a tánctól, a kerékpározásig, a gerinctornán és az edzőgépek eredményes használatától a természetben végezhető mozgásokig.  

Néhány kép a pénteki projektnapról:

És a Quadrille-bemutatóról:

Magyarország első főápolója születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Ápolási Egyesület Kossuth Zsuzsanna emlékévet hirdetett 2017-ben. Ehhez csatlakozva iskolánk képzőművészeti és irodalmi művek alkotására invitálta diákjait, illetve részt vett azon az emlékkonferencián, melyet Szentgotthárdon szerveztek meg. A program időpontja egybeesett intézményünk egészségnevelési napjával, így szervesen illeszkedett ahhoz.

A Vas Népe honlapján olvashattok róla egy rövid cikket.

A résztvevő tanulók közül Grünwald Júlia 9./E. osztályos tanuló papírra vetette élményeit.

„Én élvezetesnek találtam ezt az egészségügyi témában rendezett programot, mivel sok újat tudhattam meg, és érdekes információkat kaphattam a mai orvostudomány szóban forgó részeiről, melyekről nem is gondoltam volna, hogy egészen idáig ilyen keveset tudtam.
Például többek közt azt sem merült fel bennem, hogy a csípőprotézis műtéten átesett betegeknek nem ajánlják a két mankóval járást, mert ennél a közlekedési formánál túl nehéz megtanulni, hogy melyik mankó után melyik lábat kell rakni a stabilitás érdekében, vagy mondjuk azt sem tudtam, hogy már a műtét másnapján ajánlják a páciensnek, próbálja meg a járókerettel való járást, és testsúly ránehezítést.
Ezen az időjárásilag is pompás napon először megnéztünk, egy ápolók napja alkalmából elültetésre kerülő, és be is következő faültetést, majd körbejártuk a szentgotthárdi rendelőintézet épületét, és egyes orvosi eszközök működésébe is bepillantást nyertünk.
Ezek után a színházba siettünk, ahol két előadást is meghallgathattunk, először dr. de Jonge Tamás prezentációját, a már fent említett témában, az orvostudomány mai állásáról, s végül egy olyan ápolónő avatott be tapasztalataiba, és kísérletébe, aki csípőműtéten át esett betegeket gondoz, és a felépülésüket segíti.”

Copyright © 2018 Oladi Szakképző Iskola Rights Reserved.