foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
matek házi, függvénytábla, szendvics, üdítő, tornacucc, szódoga, puszi

Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskola

Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum

Izgalmas és példa nélküli, kreatív együttműködés eredményes fél éve zárult le számunkra 2017. december 5-én a Szombathelyi Képtárban. A közös munka ez év szeptemberében vette kezdetét. A Képtár textilgyűjteményében található művészeti alkotások kiválasztásával kezdődött az 5 fázisból álló foglalkozássorozat előkészítése. Az ipari textilek, tér textilek, fali textilek, és mini textilek, öltözékek adták az inspirációt tanulóinknak a későbbi tervező munkához.
Az érdemi tevékenység újszerűségét az adta, hogy három, olyan vegyes munkamegosztású csapatban történt, amelyben véletlenszerűen sorsolódtak be a Művészeti- illetve az Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói. A kollektív munkát elősegítette, hogy a 2 intézmény különböző képzéséből érkező, és a képzésben más-más évfolyamon tanuló diákjainak tapasztalatai és kompetenciái összeadódtak. A művészeti és textilipari szakképzés eltérő szakmai kompetenciái erősítették egymást.


A projektmunkában módjuk nyílt a diákoknak az iskolai keretek között megszerzett ismereteik, szakmai kompetenciáik bemutatására, a pedagógusoknak pedig szakmai tapasztalatcserére, műhelylátogatásra. A diákoknak három olyan öltözéket kellett megtervezniük, kitelezniük és bemutatniuk, melyek egymástól teljesen eltérő jellemzőket mutattak.
A karakterek a következők voltak:

1. Fiatal lány
Lakhely: egy magyarországi nagyváros - PÉCS, kertváros. Szül.idő: 2001.február 03.
Testi jegyek: 165 cm magas, súlya 62 kg, sportos testalkatú, alma testalkattal rendelkezik. Szeme színe: barna, haja: barna, bőre kreol. Szabadidős tevékenységek:fotózás,szereti az irodalmat, hétvégéket a barátai társaságában tölti, sport: kézilabda, biciklizés, koncert - látogatás.
Egyéb: szüleivel lakik, tanulmányait gimnáziumban végzi, újságíró szeretne lenni, angolul és franciául beszél. Kutyája van, kistestű keverék. Tanulmányait Budapesten szeretné később folytatni. Imádja a retro-vintage stílust.

2. Színésznő
Lakhely: Budapest és Szombathely között ingázik, színháza Szombathelyen van, filmes munkái Budapesthez kötik. Mindkét városban lakásban él. Szül.idő: 1978.november 07.
Testi jegyek: 164 cm magas, szeme színe zöld, bőre világos, haja vörös. Törékeny, szálkás testalkatú, súlya 45 kg. Szabadidős tevékenységek: a filmes munkái miatt sokat utazik, film fesztiválokra és színházi találkozókra jár (Munkája az élete.) Sokat sportol- korábban balettozott is.
Egyéb: társaságában sok író, filmes és színházi szakember van, társasági életet él. Egyedül él, gyermektelen. Karitatív tevékenységet végez. A két város kulturális életének aktív résztvevője. Németül és angolul beszél.

3. Egy kortárs művészeti múzeum igazgatónője
Lakhely: Berlin. Munkahelye és lakhelye is a belvárosban található. (Kortárs művészeti múzeum vezetője, szaktekintély/kutató és művészettörténész.) Szül.idő: 1969.július 27.
Testi jegyek: 178 cm magas, 75 kg súlyú, homokóra testalkatú, haja szőke-világos, bőre szeplős, szeme kék. Szabadidős tevékenységek: nagyvárosi életéből kifolyólag szereti szabadidejét a természetben tölteni. A főzés és a divat a hobbyja, ebből kifolyólag művészeti intézményekben oktat, a munkáját kitöltő tevékenysége mellett ez is nagyban meghatározza életét.
Egyéb: 2 gyermek édesanyja, művészettörténet és esztétika szakot végzett New York-ban, származása szerint amerikai, a 90-es évek második felében költözött Berlinbe, férje diplomata. A fenti kötöttségeket figyelembe véve, sok-sok ötletből kiválasztva születtek meg diákjaink kivitelezésében a képeken látható egyedi, igényes öltözetek. Köszönet illet érte minden közreműködőt!

Zárásként nézzétek meg a munkafolyamatot bemutató videót:

Copyright © 2019 Oladi Szakképző Iskola Rights Reserved.