foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
matek házi, függvénytábla, szendvics, üdítő, tornacucc, szódoga, puszi

Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskola

Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum

Időpont:

2017. április 21. (péntek) 18:00 – 22:00

Helyszín:

Szombathely, Simon István u. 2-6.

Kedvcsináló:

 

Tervezett programok:

Utazás a Langerhans szigetekre (mikroszkópos szövetvizsgálat)

Az érdeklődők jó felbontású mikroszkóp alatt vizsgálhatják meg a különböző szövetmintákat. Ezeket akár projektorral kivetítve az IKT táblán, nagy méretben is megtekinthetik. Biológia szakos tanári magyarázattal.

Szívbemarkoló pillanatok (szervek boncolása csak erős idegzetűeknek)

Tudtad, hogy kilencven százalékban hasonlítunk a sertéshez? Gyere, és boncolj velünk sertésszemet, sertésszívet és sertésvesét. De ha kíváncsi vagy, azt is megmutatjuk, hogy miért világít a vadak szeme a sötétben.

Activity a kórházban (értesd meg magad kézzel-lábbal)

Értesd meg magad a hallás- és látáskárosultakkal. Az egészségügyben dolgozók napi szinten találkoznak különböző fogyatékkal élőkkel, velük is meg kell értetni a kezelések menetét, a gyógyszerezést, a tennivalókat. Ahhoz, hogy ezt meg tudják oldani, kreativitás szükséges. Ezt demonstrálja a gyakorlat.

Szép álmok. Tudtad, hogy úgy is lehet lepedőt cserélni, hogy az ágyban fekszel?

Legszebb ágy, ágyazz profin Te is. A kórházi szakszerű ágyazás bemutatása, megtanítása. Nem mindegy, hogy kerül fel úgy a lepedő, hogy ne ázzon át, hogy ne csússzon el és ne okozzon kellemetlenséget a gyűrődéssel a magatehetetlen, kiszolgáltatott betegeknek.

Vakvagányok (akadályok a mindennapi életben fogyatékosok számára)

Egy egyszerű akadálypályán kell végigmenni tolószékben, azt irányítva. Amikor egy mozgássérültet látunk tolószékben közlekedni, nagyon egyszerűnek tűnik annak kezelése. Próbáld ki és válj érzékennyé a probléma iránt.

Gyártottál már vámpírfogat? Fogtechnikai laborunkban megteheted.

Nézd meg a legalapvetőbb eszközöket, amivel egy fogtechnikus dolgozik. Ki is próbálhatod őket. Egyszerű fogtechnikai alapmozdulatokat meg is tanulhatsz. Dolgozz gyurmával, gipsszel, viasszal. Riogasd otthon a családot a végeredménnyel.

Átváltoztatjuk! – Az éjszaka, amikor szépségvágyaid valóra válhatnak!

Ilyen volt, ilyen lett- teljes szépészeti átalakítás. A jelentkezők közül a helyszínen választjuk ki a szerencséseket, (2fő) akit mesterfodrász- és mesterkozmetikus oktatóink és kézápoló szakoktatóink alakítanak át.

Játék a textillel. Bütykölde különböző anyagokkal.

Alkosd meg magadnak! Egyszerű dekorációs alkotások készítése különböző színű, mintájú és textúrájú anyagok felhasználásával. Meg is vizsgálhatod, melyik anyagnak milyen tulajdonságai vannak, hogy nyúlik, szakad, ég.

Alkoss sötétben! Éjszakai rajz? Képtelenség?! Ugye, hogy nem?

Fejezd ki magad a színek és vonalak segítségével. Különböző rajztechnikák bemutatása és kipróbálása változatos formavilágú és stílusú rajzokon, alkotásokon rajztanár vezetésével. A téma meglepetés. A legszebb darabokat kiállítjuk az iskolában.

Gedeon bácsi rendel. Szépítsd meg anyukádat, testvéredet!

Frizura tanácsadás. Tanulóink, szakoktatóink elmondják, megmutatják, milyen frizura és hajszín állna a legjobban az arcodhoz, stílusodhoz. Lehetőséged lesz hajvasalásra, hajgöndörítésre és hajfonásra. Légy kreatív!

Copyright © 2017 Oladi Szakképző Iskola Rights Reserved.